Spatiator
   
FĂLTICENI ORAŞ ADMINISTRAŢIE SERVICII DEZVOLTARE CULTURĂ FORUM CONTACTFLUX INFORMATIV

 ANUNT
Incepand de joi, 8 iunie, piscina interioara este inchisa pentru lucrari de mentenanta si igienizare.

Programul manifestarilor organizate in municipiul Falticeni de Ziua Copilului
10.00 - 13.00, Aleea Pietonala (in fata Primariei)
Desene pe asfalt, Face paiting tematic, Campionatul municipal de sotron
Concursurile “Jocurile copilariei”

13.30 Festivitatea de premiere

15.00—21.00 Amfiteatrul din Parcul “Nada Florilor” (ponton)
Spectacol organizat de formatiile artistice ale Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”,Clubul Copiilor Falticeni, Scolile gimnaziale si liceele din Municipiul Falticeni

ora 9.00, Sala de Sport Gabriel Udisteanu - Turneu Tenis10 FRT - Cupa 1 Iunie

NUNTA DE AUR 2017
Cuplurile casatorite in anul 1967, domiciliate in Municipiul Falticeni, se pot inscrie pentru a participa la evenimentul anual – NUNTA DE AUR.
Evenimentul va fi organizat in luna iulie, în cadrul programului „Zilele Municipiului Falticeni”.
Cuplurile interesate vor depune la Primaria Municipiului Falticeni (Camera 27), copii dupa: actele de identitate (CI sau BI) si certificatul de casatorie.
Data limita de primire a documentelor este 16 iunie 2017.
Informatii suplimentare se pot obtine la Primaria Municipiului Falticeni camera 27, telefon 0230.542.056.

ANUNT
Persoanele care au depus cereri pentru obtinerea unei locuinte pentru tineri pana in 35 de ani, construite in vederea inchirierii (tip ANL) se vor prezenta la sediul Primariei municipiului Falticeni (cam.10 respectiv cam.11) in perioada 24.04.2017-12.05.2017, in vederea completarii/reactualizarii actelor depuse la dosar.

Comunicat de presa
Ziua curateniei de primavara in municipiul Falticeni
Premergator sarbatorilor pascale, Primaria Municipiului Falticeni a organizat "Ziua curateniei de primavara".
Actiunea, coordonata de Compartimentul Mediu, s-a desfasurat miercuri, 12 aprilie, cu participarea unitatilor de invatamânt (scoli si colegii), a Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi Falticeni si a angajatilor sectorului de salubritate.
Actiunea a vizat salubrizarea si igienizarea carosabilului, trotuarelor, a spatiilor si zonelor verzi din cartierele de locuinte, a parcurilor si gradinilor publice, salubrizarea si igienizarea cursurilor de apa. O atentie deosebita s-a acordat colectarii selective a deseurilor reciclabile (PET, hartie, doze de aluminiu, deseuri feroase).
Interventiile au avut loc in 10 zone ale municipiului. Primaria Falticeni a asigurat manusi de unica folosinta, saci colectori si unelte (unde a fost cazul), pentru cei circa 800 de participanti la actiunile de ecologizare.
"Curatenia de primavara, in perioada premergatoare sarbatorilor pascale, dincolo de activitatea specifica sectorului de salubritate, a devenit o traditie in Falticeni. Incercam, cum am facut in fiecare an, sa implicam membrii comunitatii in ceea ce ar trebui sa fie o preocupare comuna – un oras curat. Le multumesc elevilor, colegilor profesori, angajatilor primariei, pentru implicare. Urmeaza o sarbatoare importanta si rog cetatenii sa pastreze ceea ce s-a facut pentru confortul tuturor." – prof. Gheorghe Catalin Coman.
Primaria Falticeni si operatorul de salubritate GOSCOM au asigurat ridicarea si transportul deseurilor colectate.

S-a modificat programul de lucru cu publicul la Compartimentul Urbanism
Documentatiile pentru emiterea certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire se pot depune zilnic intre orele 8.00-12.00.

Intreruperea furnizarii energiei electrice in Municipiul Falticeni
Miercuri, 1 marie 2017, intre orele 08.00-11.00, va fi intrerupta furnizarea energiei electrice, pentru efectuarea unor lucrari programate, pe urmatoarele strazi din Municipiul Falticeni: Tudor Vladimirescu, Armatei, Plesesti Gane, Tarna Mare, Tarna Mica, Spicului, Nufarului, Horticolei, Rasaritului, Halmului, Topitoriei.

Comunicat de presa
Primaria Falticeni si Grupul VOUA organizeaza spectacolul ”Doamna, cu drag, un martisor”
Primaria Municipiului Falticeni si Compania Teatrala “VOUA” organizeaza un eveniment artistic in preajma zilei internationale a femeii.
Sambata, 4 martie 2017, de la ora 17, Grupul VOUA prezinta la Falticeni spectacolul ”Doamna, cu drag, un martisor”.
Spectacolul este gazduit de Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” (Casa de cultura).
Accesul spectatorilor la acest eveniment este gratuit!
Grupul VOUA a pregatit un spectacol cu momente de umor de calitate, muzica si poezie, dedicat in primul rand doamnelor si domnisoarelor din Falticeni.

Campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice
Primaria Municipiului Falticeni si operatorul local de salubritate GOSCOM organizeaza vineri, 24 februarie 2017, o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.
Falticenenii care vor sa renunte la aparatele casnice scoase din uz (frigider, masina de spalat, televizor, computer, telefon mobil, radio-casetofon, camera video, cuptor cu microunde, etc.) le pot depozita, in ziua de 24 februarie, in punctele de colectare a deseurilor menajere. Populatia care locuieste la case le poate scoate in fata casei.
Pentru deseurile voluminoase sau grele (frigider, aragaz, masina de spalat etc.), organizatorii pun la dispozitia cetatenilor urmatoarele numere de telefon: 0230.541.319 sau 0742.200029, pentru a solicita preluarea gratuita, direct de la domiciliu.
Prin aceasa campanie, Primaria municipiului Falticeni si operatorul de salubritate GOSCOM ofera cetatenilor ocazia de a se debarasa in mod responsabil de aparatura electrica si electronica uzata.
Nu merita sa-si ocupi spatiul cu asfel de deseuri! Acestea nu trebuie aruncate la întamplare in mediul inconjurator! Deseurile de orice fel, dar mai ales deseurile electrice sau electronice, polueaza grav natura si mediul in care traiesti!

Primaria Falticeni asigura hrana pentru lebedele de pe iazul Somuz
Vineri, 27 ianuarie 2017, Primaria Municipiului Falticeni a organizat o actiune in sprijinul pasarilor care ierneaza pe iazul Somuz din suburbia Tarna Mare.
Administratia Locala, elevii implicati in proiecte de protectia mediului de la Colegiul National „Nicu Gane”, Colegiul „Vasile Lovinescu” si reprezentanti ai Detasamentului de Pompieri Falticeni, au hranit cele peste 20 de lebede care în ultimele zile au fost nevoite sa suporte temepraturi foarte scazute. "La Falticeni a fost foarte frig in ultimele zile, situatie în care au avut de suferit si pasarile care ierneaza pe iazurile din localitate. Ne-am mobilizat pentru ca lebedele sa aiba asigurata hrana in aceasta perioada cand apa este înghetata. Le multumesc reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru ca au raspuns solicitarii noastre si au actionat pentru siguranta participantilor la aceasta actiune. Lebedele vor fi hranite si în saptamanile care vor urma. Compartimentul de Mediu si Politia Locala vor monitoriza situatia pasarilor" – prof. Gheorghe Catalin Coman, Primarul municipiului Falticeni

Intreruperi programate ACET Falticeni – 17 ianuarie 2017
Se va intrerupe furnizarea apei potabile pe data de 17.01.2017, intre orele 8.00 – 15.00 pentru remedierea unor defectiuni si montarea unor instrumente de masura la SC BUZDEA SRL – RESTAURANT PARC, pe conducta de PEID 110 mm. Vor fi afectati consumatorii de pe strada Aleea Teilor si stadionul sportiv.
Se va intrerupe furnizarea apei potabile pe data de 17.01.2017, intre orele 8.00 – 15.00, pentru remedierea unor defectiuni pe conducta de PEID 110 mm, de pe strada ARTUR GOROVEI. Vor fi afectati consumatorii de pe strada ARTUR GOROVEI – locuinte particulare.

Informare ACET Falticeni - Avarie strada Ana Ipatescu
Se va intrerupe furnizarea apei potabile, pe data de 14.01.2017, intre orele 8.00 – 15.00, pentru remedierea unor defectiuni pe conducta de PEID 110 mm de pe strada Ana Ipatescu.
Vor fi afectati consumatorii de pe strazile: Plutonier Iordache, Muncii, Avram Iancu, Victoriei, Nicolae Labis, Ana Ipatescu partial, un numar de 12 case, locuinte particulare.

ANUNT ACET FALTICENI - 13 ianuarie 2017
Referitor la remedierea avariei la coloana de apa de pe strada Republicii, zona casieriei UPC, Agentia Locala ACET Falticeni a anuntat in aceasta dimineata ca a renuntat la intreruperea furnizarii apei in perioada derularii interventiei. Vineri, 13 ianuarie 2017, lucrarea se deruleaza fara a afecta furnizarea apei catre consumatori.

Interventia la avaria din zona centrala se reia vineri, 13 ianuarie 2017
Vineri, 13 ianuarie 2017, incepand cu ora 8, Agentia ACET Falticeni va relua lucrarile de remediere a avariei, pe coloana de apa, strada Republicii, in zona casieriei UPC.
Primaria Falticeni recomanda populatiei afectate sa-si asigure rezerve de apa pentru o zi.
Zone afectate zonele: Republicii, 13 Decembrie, Dimitrie Leonida, Sucevei, Soldanesti, Pacii, Botosani, Plesesti Gane, Magazia Garii, Scoala Domneasca, zona statiei de epurare, zona garii.

Continua interventiile pentru degajarea zapezii din Falticeni
Vineri, 13 ianuarie 2017, va fi degajata zapada de pe strazile Sucevei, Republicii, 13 Decembrie si Maior Ioan.
De la ora 06.00 se va actiona pe strazile Republicii (de la varianta pentru trafic greu, spre zona industriala) si strada Sucevei. Rute ocolitoare pentru circulatia rutiera in zona Republicii: str. Victoriei, str. Ana Ipatescu, str. 13 Decembrie.
Ulterior utilajele si echipele de interventie se vor muta pe strazile 13 Decembrie si Maior Ioan.
Primaria Falticeni solicita persoanelor care au masini parcate pe strazile supuse interventiilor din cursul zilei de vineri, sa le parcheze temporar in alte locatii.

Primaria Falticeni are programate actiuni de curatare si transport a zapezii din municipiu.
Joi, 12 ianuarie 2016, se va interveni in zona centrala a Falticeniului. Traficul rutier va fi blocat pentru a permite interventia utilajelor de mare capacitate.
Se va lucra pe urmatoarele sectoare stradale: bulevardul Revolutiei (intre blocul turn si Biserica Sf. Ilie) si pe strada Republicii (de la ceas pana la intersectia cu varianta de trafic greu, zona UPC - Azim). Interventia va incepe dimineata, la ora 06.00.
Detinatorii de autoturisme si alte mijloace auto, parcate pe strazile amintite, sunt rugati sa le mute în alte zone, pana la finalizarea lucrarilor.
In urmatoarele zile se va lucra si in alte zone ale municipiului. Interventiile vor fi anuntate in timp util pentru a permite populatiei sa elibereze tronsoanele stradale ocupate de masini.

Avarii la reteaua de apa in zona centrala
Miercuri, 11 ianuarie 2017, ACET Falticeni are programate doua interventii pe reteaua de apa in zona centrala a municipiului Falticeni, in fata Administratiei Fiscale si in vecinatatea casieriei UPC.
Intreruperea furnizarii apei afecteaza consumatorii casnici si agentii economici arondati strazilor: Republicii, Dimitrie Leonida, 13 Decembrie, Armatei, Topitoriei, Soldanesti, Scoala Domneasca, Pacii, partial strada Sucevei, zona epurare, zona garii, asociatiile de proprietari 7, 10, 15, 16.
Furnizarea apei se va relua dupa ora 18.00
Pentru efectuarea interventiei, traficul rutier este oprit pe un sens al strazii Republicii, pe sensul de urcare.

Primaria Falticeni incaseaza impozitele si taxele locale aferente anului 2017
Serviciul Impozite si Taxe al Primariei Municipiului Falticeni incaseaza de la contribuabili impozitele si taxele locale aplicabile in anul fiscal 2017.
Activitatea de incasare s-a reluat începand cu data de 3 ianuarie, prima zi lucratoare a anului 2017.
Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe cladiri, a impozitului pe teren si a impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru intregul an, cumulat pentru fiecare categorie de impozit, de catre persoanele fizice si juridice, pana la data de 31 martie 2017, se acorda o bonificatie de 10%.
Taxele si impozitele locale pentru anul 2017 nu au fost majorate fata de cele din anul 2016.

Intreruperi furnizare apa, 24 noiembrie 2016
Intre orele 08.00-15.00, interventie pe strada Caporal Movileanu.
Strazi afectate: Pictor Aurel Baesu, Caporal Ciofu, Zorilor, Caporal Movileanu.

Intre orele 08.00-15.00, interventie pe strada Pietrari.
Strazi afectate: Ion Creanga, Voluntari, Lizuca, Pictor Aurel Baesu, Ciurea, Aleea Pinului, Plutonier Iacob, Cuza Voda, Ion Dragoslav, Stefan cel Mare, Dumbrava Minunata, Ana Ipatescu, Plutonier Ghinita.


Interventie ACET Falticeni pe strada Republicii
Joi, 20 octombrie 2016, intre orele 08.00-15.00, se va opri furnizarea apei pentru o interventie la conducta de apa pe strada Republicii bl.44.
Blocuri afectate: str.Republicii bl.42, bl.44, bl.46, bl.48

Tragere in Poligonul Soldanesti
Joi, 22 septembrie 2016, personalul Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava are programate sedinte de tragere in poligonul Soldanesti - Falticeni. Pentru evitarea unor evenimente nedorite, populatia este rugata sa nu patrunda in zona poligonului.

Interventie la reteau de apa pe strada Republicii
Miercuri, 14 septembrie, intre orele 8.00-15.00, se va intrerupe furnizarea apei pentru remedierea unei defectiuni pe conducta OL 400 mm de pe strada Republicii. Strazi afectate: Republicii, 13 Decembrie, Sucevei (partial), Unirii, Botosanilor, Dimitrie Leonida, Libertatii, Pacii, Scoala Domneasca, Plesesti Gane, Nada Florilor, Livezilor, Matei Millo, Magazia Garii, Campului, Horticolei, Spicului, Nufarului, Ana Ipatescu, Plutonier Iordache, Armatei, Alexandru cel Bun, Petru Rares (partial), Nicolae Labis, Avram Iancu, Izvor, Obor, Stadion Sportiv, Muncii, Artur Gorovei, Aleea Teilor, 1 Mai (partial), str. Halei, Nicolae Beldiceanu (partial).


Interventie ACET Falticeni pe strada Aleea Pinului
Marti, 13 septembrie 2016, intre orele 08.00-14.00, se va opri furnizarea apei pentru o interventie la coloana de apa pe strada Aleea Pinului.
Strazi afectate: Aleea Pinului, Ion Creanga (partial), Voluntari (partial), Plutonier Iacob (partial), Pictor Aurel Baesu (partial).

Interventie ACET Falticeni pe strada 2 Graniceri
Miercuri, 7 septembrie 2016, intre orele 8-17, Agentia ACET Falticeni are programata o interventie in cartierul 2 Graniceri.
Oprirea furnizarii apei va afecta consumatorii arondati strazilor: 2 Graniceri (bl. 7, 8, 9, 11, 12, 13, 17, 17), Brosteni, Petru Rares, Pictor Soldanescu, Tarancutei, Dogari, Revolutiei si George Gramada.

Interventie in regim de urgenta pe strada Sergent Sava
Agentia ACET a anuntat interventia in regim de urgenta pentru remedierea unei avarii pe strada Sergent Sava din municipiu.
Joi, 7 iulie, intre orele 11.00-16.00, vor fi afectati de intreruperea furnizarii apei consumatorii arondati urmatoarelor strazi: Sergent Sava, Sucevei (partial), Caporal Ciofu (partial).

Interventie in regim de urgenta pe strada 1 Mai
Joi, 7 iulie, intre orele 7.00 - 15.00, ACET Falticeni are programata o interventie la reteaua de apa pe strada 1 Mai din Falticeni.
Intreruperea apei afecteaza, partial, consumatorii arondati blocurilor 9, 10, 13 (strada Ana Ipatescu), blocul 32 (strada Republicii), blocul U (strada 1 Mai).

ACET SA Agentia Falticeni
Notificare intrerupere servicii alimentare cu apa

Din cauza inundatiilor din ultimele zile de pe raul Moldova si punerea in imposibilitate de a functiona cu Statia de Captare Baia 3, se va opri furnizarea apei potabile in noaptea de miercuri spre joi, respectiv din data de 22.06.2016 orele 22.30 pana pe data de 23.06.2016 orele 5.00, pe urmatoarele strazi:
Halei, Republicii partial, Ana Ipatescu partial, N. Beldiceanu partial, 1 Mai partial;
Sucevei partial (coborare partea dreapta), Aleea Teilor, Livezilor, Nada Florilor, Plesesti Gane, Horticolei, Spicului, Nufarului, Dobobari; Unirii partial, Brostenilor, Pacii, Scoala Domneasca;
Pietrari partial, I. Dragoslav partial, A. Ipatescu Partial, Victoriei partial.

Interventie la reteau de apa pe bulevardul Revolutiei
Miercuri, 22 iunie, intre orele 8-18, ACET Falticeni va efectua o interventie pe reteaua de apa, pe bulevardul Revolutiei.
Strazi afectate: Revolutiei (partial), 2 Graniceri, Cotesti, Petru Rares, Brosteni, Pictor Soldanescu, Petru Rares, Brosteni, Tarancutei, Dogari, George Gramada. Asociatiile de proprietari: 7, 8, 9, 11, 12, 13, 17, 18.

AJUTOARE ALIMENTARE EUROPENE
acordate persoanelor din familii defavorizate

Primaria Municipiului Falticeni va incepe, marti, 21 iunie 2016, distributia ajutoarelor alimentare europene, in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, persoanelor fara venituri sau ale caror venituri nete lunare realizate sunt de pana la 450 lei/luna/persoana.
Alimentele se vor distribui zilnic, intre orele 9-14, la cantina fostului Centru de Plasament Falticeni, situat pe Alee Caminului, cartierul Maior Ioan.
Distributia se face in baza listelor cu beneficiari intocmite cu sprijinul institutiilor statului.
Pentru persoanele fara venituri, distributia alimentelor se face in baza urmatoarelor acte: cerere, adeverinta de la administratia fiscala, declaratie pe propria raspundere si copie dupa actul de identitate.

Interventie la reteaua de apa pe strada Pietrari
Vineri, 17 iunie, intre orele 07.00 - 15.00, se va opri furnizarea apei pentru o interventie la reteaua de apa pe strada Pietrari. Vor fi afectati, partial, consumatorii arondati strazilor: Caporal Popescu, Mihail Sadoveanu, Costica Arteni, Pietrari, Stefan cel Mare, Cuza Voda.

Trageri in Poligonul Soldanesti
Joi si vineri, 16-17 iunie, intre orele 08.30-14.00, este interzic accesul persoanelor neautorizate in perimetrul Poligonului Soldanesti- Falticeni. Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi "Petru RareS" efectueaza trageri cu munitie de razboi.

Interventie la reteau de apaã pe strada Republicii
Joi, 16 iunie, intre orele 8.00-18.00, se va intrerupe furnizarea apei pentru remedierea unei defectiuni pe conducta OL 400 mm de pe strada Republicii. Strazi afectate: Republicii, 13 Decembrie, Sucevei (partial), Unirii, Botosanilor, Dimitrie Leonida, Libertatii, Pacii, Scoala Domneasca, Plesesti Gane, Nada Florilor, Livezilor, Matei Millo, Magazia Garii, Campului, Horticolei, Spicului, Nufarului, Ana Ipatescu, Plutonier Iordache, Armatei, Alexandru cel Bun, Petru Rares (partial), Nicolae Labis, Avram Iancu, Izvor, Obor, Stadion Sportiv, Muncii, Artur Gorovei, Aleea Teilor, 1 Mai (partial), str. Halei, Nicolae Beldiceanu (partial).

Acces interzis în zona poligonului Soldanesti
Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi Falticeni efecueaza trageri cu munitie de razboi, in zile de 31 mai si 1 iunie, intre orele 08.30-14.30. In intervalul mentionat este interzis accesul persoanelor neautorizate in zona poligonului Soldanesti.

Informare ACET Falticeni
Lucrari la reteaua de apa pe bulevardul Revolutiei
Luni, 30 mai 2016, intre orele 09.00-18.00 ACET Falticeni efectueaza o interventie in regim de urgenta pe bulevardul Revolutiei, pentru remedierea unei avarii. Strazi afectate: 2 Graniceri, Cotesti, Brosteni, Petru Rares, Pictor Soldanescu, Tarancutei, Dogari, Revolutiei (partial), George Gramada (consumatorii din asociatiile de proprietari 7, 8, 9, 11, 12, 13, 17, 18).

Trageri cu munitie de razboi in Poligonul Soldanesti
Joi, 12 mai 2016, in intervalul 15.00-22.00, cadrele militare de la Suceava vor executa sedinte de tragere cu munitie de razboi, in Poligonul Soldanesti.
Vineri, 13 mai 2016, in intervalul 09.00-12.00, Detasamentul 6 Jandarmi Falticeni vor executa sedinte de tragere cu munitie de razboi, in Poligonul Soldanesti.

 
 
 
Primăria Municipiului Fălticeni